Sostre de vidre

Font: publicdomainpictures.net


Dintre del món del treball, també hi ha desigualtats. No és tracta solament de la diferència salarial entre dones i homes, sinó que també es produeixen unes barreres invisibles en els llocs de lideratges de les empreses. Ens referim al Sostre de vidre, un terme que va ser encunyat en anglès com “glass ceiling” i que va aparèixer per primera volta en un article del periòdic nord-americà“Wall Street Journal”.

Definia el sostre de vidre com:
“les barreres invisibles a les quals es veuen exposades les dones treballadores altament qualificades que els impedia assolir els nivells jeràrquics més alts en el món dels negocis, independentment dels seus èxits i mèrits”.

Des d’aquell moment, les distintes branques de les ciències socials van consolidar el terme i les teories feministes l’utilitzaran per a reivindicar les mateixes oportunitat tant per dones com per a homes en alts llocs de la jerarquia empresarial.

Ès important que les institucions faciliten aquesta incorporació de les dones a llocs de direcció per mitjà de normes que establisca la llei com ara, la conciliació laboral igualitària, mateixos permisos de treball, etc.


Però la societat també té un rol important, perquè s’han de canviar els estereotips associats als gèneres biològics i els prejudicis que s’han anat construint i transmetent dintre de la nostra societat.

Comentaris