Lectures recomanades



Llegir manté viu l'esprit somiador i creador del lector. A més, quan llegim, ens transporten a un altre món. També passa quan llegim biografies o monografies, perquè vivim de primera mà la història que l’escriptor/a vol transmetre.

A més d’enriquir el nostre lèxic, la nostra capacitat i pensament crític per a entendre determinats temes es veig augmentada i per tant, també enriquim les nostre habilitats del pensament i estarem més informat quan hagem de donar una opinió.

Us deixe una llista de llibres interessants sobre el tema que estem parlant i sobre transversalització mundial (el mainstream) que em pareixen interessants.
Comenteu, quins llibres recomanaríeu vosaltres?





Geopolítica de las series: O el triunfo global del miedo. (cast.) Dominique Moïsi


"[...] D'aquesta manera, Moïsi analitza els últims atemptats en territori europeu, la situació a Síria, la crisi dels refugiats, el fenomen del populisme, la nova distribució del poder de les superpotències ... a través de sèries com «Joc de trons», « House of Cards »,« Homeland »,« Downton Abbey »,« Occupied »,« Borgen »,« l'ala oest de la Casa Blanca »,« The Americans » [...]"







La dictadura del videoclip. Industria musical y sueños prefabricados. (cast.)
 Jon E. Illescas Martínez 

“El llibre, que narra de forma crítica la biografia de les 20 estrelles més importants del pop assenyalant controvertits aspectes del seu camí cap al poder, exposa les connexions ocultes entre les estrelles del pop, la indústria cultural, el narcotràfic, l'alta política i el capitalisme global. Perquè, ¿com va acabar Katy Perry treballant per al Pentàgon o Shakira per al president dels EUA? Com es posen "de moda" les cançons que tots vam cantar i coneixem? Quina relació hi ha entre videoclips i falta de consciència crítica de gran part de la joventut?” 



Tothom hauria de ser feminista. (cat.)

"Un llibre que recull el transcendental discurs que va oferir l’autora a TEDTalk sobre el significat de ser feminista en ple segle XXI. Un breu assaig que té el poder que les seves paraules ressonin dins el cap de qui les llegeix. Aquest és el poder que tenen els grans assajos per canviar la societat."








Estimada Ijeawele: Manifest feminista en quinze consells (cat.)  Chimamanda Ngozi Adichie 

"Aquest llibre reprodueix una carta que Chimamanda Ngozi Adichie, una gran veu en la lluita per la igualtat dels gèneres, va escriure a la Ijeawele, una amiga d'infantesa, després que aquesta li demanés consell per educar la seva filla com a feminista."







Curs de feminisme per a microones. (cat.)  
Natza Farré i Maduell

[...] Un curs de feminisme exprés, amb raons i arguments, dades i exemples, i, també, humor, ironia i un punt de sarcasme. Una obra necessària que denuncia el masclisme encobert en tots els àmbits de la nostra vida quotidiana l’educació, la llengua, la cultura, els mitjans de comunicació, la política [...]





Comentaris